Jocurile de societate sunt printre preferatele familiilor, in jurul lor se aduna la masa copiii, parintii, bunicii, vecinii, prietenii si cam oricine e dispus sa se joace. Ele dezvolta abilitatile sociale, comunicarea, exprimarea libera, creativitatea si istetimea copiilor. Singurul dezavantaj ar fi ca acestea sunt statice, jucatorii stau jos, in jurul mesei in timpul jocului.  Dar cum ar fi daca am adauga jocurilor de societate inca o componenta esentiala – si anume miscarea?

Sunt numeroase jocuri de sociatate active care impun miscari mai mult sau mai putin intense, ce ridica pe copii de pe scaune si ii indeamna sa se miste! Miscarea indoor este deosebit de importanta, mai ales in zilele ploioase, friguroase, sau cand suntem fortati sa ramanem acasa din diverse motive.

Jocurile active sunt perfecte si pentru copiii mai mici, care nu au suficienta rabdare sa stea cuminti in jurul unui joc o perioada lunga de timp, sau pentru copiii care “nu au stare” sau au atat de multa energie de cosumat incat sunt intr-o miscare continua.

Iata cateva jocuri de societate active, care ii determina pe copii sa se miste, sa faca sport, si sa invinga plictiseala statului in casa:

Jocul interactiv Twister

Este jocul ideal sa te intinzi, sa te rasucesti si sa te incalcesti. Doar trebuie sa invarti acul si sa urmezi instructiunile. Covorasul are dimensiuni mari (140 x 170 cm) si poate fi atins doar cu mana sau cu piciorul. Se joaca cu minim 2 jucatori, iar varsta recomandata este 6+, astfel incat copiii sa stie deja ce inseamna directiile (stanga, dreapta) dar si sa fie suficient de mari sa acopere cu corpul lor bulinele aflate la distanta, de pe covoras. Jocul dezvolta coordonarea ochi-mana, echilibrul si gandirea strategica.

Un joc extrem de hazliu care te va intinde si te va rasuci impreuna cu prietenii tai. Tot ce trebuie sa faci este sa invarti acul si sa actionezi conform indicatiilor de pe panou. Mana stanga pe rosu si piciorul drept pe albastru?

Acesta este doar inceputul unei doze de ras si umor.

Durata jocului este intre 5 si 15 minute deoarece in general rasul intervine atat de puternic incat toata lumea greseste! Este un joc conceput pentru 2 sau mai multi jucatori care ajuta la dezvoltarea elasticitatii corporale, pentru diferite varste.

Pachetul include setul de joc impreuna cu setul de instructiuni si tablita ce da farmec jocului.