Cum pastrezi asternuturile proaspete mai mult timp

E cineva care iubeste mirosul imbacsit pe haine sau in casa? Nu! Asa ne gandeam si noi, iar astazi ne-am gandit sa vorbim despre cum putem pastra asternuturile proaspete si parfumate cat mai mult timp. Nimic nu se compara cu senzatia pe care o ai cand te bagi in pat dupa o zi lunga si obositoare, iar asternutul este moale, curat si cu un miros placut!

Iata cum te poti bucura de aceasta senzatie de fiecare data cand te bagi in pat:

Seturi de lenjerie de calitate

In primul si in primul rand, iti recomandam sa cumperi cateva seturi de lenjerie de pat (2-3 sunt de ajuns) de calitate si din materiale cat mai naturale. Asta inseamna cearceafuri, fete de perna si cearceafuri pentru pilota pe care le poti utiliza prin rotatie, astfel incat sa poti schimba asternuturile in mod regulat.

Respecta rutina de spalare

Spala asternuturile la timp, indicat ar fi o data la 1-2 saptamani. Chiar daca nu par murdare, ele acumuleaza praf si mizerie, celule moarte, transpiratie, uleiuri secretate de piele si par.

Daca le speli prea des, se poate ca fibra sa se deterioereze mult mai repede, daca o faci prea rar, mirosurile nu vor intarzia sa apara, iar acumularea de murdarie poate schimba si structura materialului in timp.

Uscare

Sa pui lenjeria de pat jilava in dulap este cel mai rau lucru pe care il poti face si poate exista destul de des aceasta tendinta fiind vorba de piese mari care necesita mai mult timp la uscare. Asa ca o regula extrem de importanta este sa le lasi sa se usuce foarte bine inainte sa le depozitezi in dulap, altfel, risti sa prinda miros extrem de repede. Pe cat posibil, incearca sa le usuci afara sau la aer (cu un geam deschis in camera in care sunt uscate).

Parfum pentru rufe

Foloseste la fiecare spalare parfum concentrat de rufe. In acest fel te asiguri ca in tesatura se pastreaza un miros placut si intens pentru mai mult timp. Intensse patrunde in fibra materialelor si confera un parfum subtil si natural de durata.

Aerisire

Pentru a pastra un miros placut si proaspat, intre spalari, ar fi bine sa si aerisesti asternuturile regulat.

Sursa: blog Intensse.ro