Pentru a avea picioare sănătoase, trebuie să depui efort pentru a le îngriji. Deseori ne ignorăm picioarele și sănătatea acestora până în momentul când întâmpinam probleme. Cu cât începi mai devreme să iți îngrijești picioarele așa cum trebuie, cu atât e mai bine.

Îngrijește-le așa cum trebuie și vor arăta impecabil în orice moment.

1. Menține-ți picioarele uscate
Dacă se poate, poartă încălțăminte din materiale naturale, care lasă pielea să respire.
Nu purta aceeași pereche de încălțări prea multe zile la rând. 
Șterge-ți bine picioarele după ce faci duș pentru a preveni formarea ciupercilor. In cazul in care te supara micoza, avem aici si un tratament profesional pentru combaterea acesteia.

2. Taie corect unghiile
Felul în care îți tai unghiile este foarte important când vine vorba de creșterea acestora în carne. Pentru a preveni unghiile încarnate, respectă următoarele îndrumări:
Taie-ți unghiile pătrat, nu rotund.
Nu le tăia prea scurte, deoarece se pot infecta sau pot crește în carne.
Nu tăia niciodata cuticulele. Dacă este absolut necesar, împinge-le către baza unghiei cu un instrument special pentru îngrijirea unghiilor.

3. Menține picioarele sănătoase

Uneori, oricât de mult te-ai strădui, este imposibil să previi probleme precum unghiile încarnate.

În primul rând, ține picioarele în apă caldă timp de 15 – 20 de minute. Adaugă o lingură de sare la 1 l de apă pentru a-ți dezinfecta picioarele.
Folosește ață dentară pentru a ridica ușor unghia. În acest fel, poți curăța zona afectată cu un șervețel antiseptic

4. Fă băi de picioare cu bicarbonat de sodiu
Pentru picioare frumoase și îngrijite, este indicat să faci o baie de picioare cu bicarbonat de 15 – 20 de minute o dată pe săptămână. 
Poți folosi și alte ingrediente, cum ar fi sare, uleiuri esențiale și infuzii din plante.
După ce ți-ai înmuiat picioarele în apă, folosește o piatră ponce sau un produs exfoliant pentru a elimina pielea moartă de pe tălpi. 

5. Aplică o cremă hidratantă
Crema hidratantă pentru picioare este la fel de importantă ca aceea pentru mâini sau față. Este important să nu uiți niciodată să o aplici!

Când alegi o cremă pentru picioare, optează pentru produse care conțin componente care fac fac pielea moale și fină, precum polidimetilsiloxan, lanolină și vaselină și ingrediente hidratante.

Cei de la Eveline Cosmetics au pus la dispozitia clientilor cateva produse pe baza de uree, cu cocentratie diferita 10%, 15%, 25% si 30% uree.

6. Masajul picioarelor este benefic din diferite motive, de la activarea circulației sanguine până la ameliorarea oboselii și menținerea sănătății picioarelor. 

7. Exfoliază-ți picioarele
Amestecă într-un borcan ulei de corp și câteva linguri de zahăr.
Aplică amestecul pe călcâie și alte zone pe care vrei să le exfoliezi.
Exfolierea este unul dintre cele mai bune trucuri pentru picioare frumoase și îngrijite. Crema de mai sus hidratează călcâiele și îndepărtează celulele moarte datorită texturii grunjoase a zahărului. Nu ezita să folosești acest produs simplu și ieftin!

Articol inspirat dupa https://dozadesanatate.ro